Piotrków Trybunalski

Pawlikowskiego 5 (osiedle Wyzwolenia)

(+44) 648-63-82

502-393-942

PN-PT 8:00-15:00

Godziny pracy sekretariatu.

Kurs na kucharza

Kucharz

Ilość godzin:100
Cel kursuZobycie wiedzy i umiejętności z zakresu planowania produkcji; surowców gastronomicznych; maszyn i urządzeń gastronomicznych; obróbki wstępnej surowców; technik sporządzania dań podstawowych, dań głównych i przekąsek; wypieku ciast; sporządzania deserów i napojów; sporządzanie potraw specjalistycznych; ekspedycji wyrobów kulinarnych.
Lp.TematykaLiczba godzin
 Struktura organizacyjna zakładu gastronomicznego. BHP na stanowisku pracy.6
 Wymogi systemu HACCP w gastronomii.8
 Terminologia stosowana w gastronomii.6
 Procesy technologiczne stosowane w produkcji żywności.6
 Technika sporządzania dań podstawowych.16
 Sporządzanie potraw z wykorzystaniem warzyw i owoców.6
 Sporządzanie dań gorących z wykorzystaniem mięsa zwierząt rzeźnych i drobiu.16
 Sporządzanie zup i sosów.6
 Sporządzanie potraw z jaj.6
 Sporządzanie potraw z wykorzystaniem mąki i kasz.6
 Sporządzanie potraw z ciasta ziemniaczanego.6
 Sporządzanie zakąsek.6
 Sporządzanie deserów.6
 RAZEM100
Egzamin/uprawnieniaZaświadczenie o ukończeniu kursu zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych
Informacje dodatkowePodana cena za kurs jest ceną szacunkową dla grupy 6-8 osobowej. Cena ostateczna jest uzależniona od ilości słuchaczy. 

error: Zakaz kopiowania!
Scroll to Top